Finland

I onsdags åkte Pernilla och hennes beardisar Phille och Bonus med oss till Finland. Anna och jag hade Ella och Ester med oss, samt Esters pappa Rya. Det blev en natt på färja och på torsdag förmiddag var vi framme i ett regnigt och disigt Helsingfors.

DSC_0028Vi bodde på Hellsten, ett lägenhetshotell mitt inne i stan. Det var gott om plats och vi hade det så mysigt med alla våra hundar. Eftersom vi ville att hundarna skulle hålla sig torra så fick beardisarna ha skor på sig när vi gick ut. För våra puli var det overall som gällde!

DSC_0080Vi hade inte mycket tid för sightseeing, men Anna och jag gick en promenad genom Helsingfors centrum och hann ta en titt på julmarknaden.

IMG_1347

Koira2013 var 3 dagar av hundutställningar arrangerade av Finska Kennelklubben. Vi vill absolut komma tillbaks hit för det var välorganiserat, gott om plats för besökare och utställare och mycket trevligt. Det visade sig vara världens största hundevenemang 2013 med 23000 hundar anmälda under tre dagar och med över 50000 besökare.

 

HELSINKI WINNER 2013

Ella har varit så duktig på resan. Hennes favoritplats har varit uppe på trimbordet där hon haft utsikt över kaoset på utställningsplatsen.

DSC_4919

DSC_4924

Ella fick excellent med CK och vann öppenklassen på fredagen, men blev inte placerad i bästa tikklass denna dagen.

I puliringen gick det bra! Rya blev bästa hane och Ester 2a bästa tik. Båda fick Cert och det innebär att de båda nu har blivit Finska Champions! Rya har dessutom fått titeln Helsinki Winner 2013.

DSC_4805new

 

NORDIC WINNER 2013

På lördagen var det nordisk vinnartävling. Ella fick excellent med CK, vann öppenklassen och blev 4a bästa tik. Ella fick ett Cert idag!

DSC_4878portrait

På lördagen visade Anna Rya som blev bäst i rasen. Han fick därmed titeln Nordisk Vinnare 2013.

DSC_5006

Även idag blev Ester 2a bästa tik. Hon passade på att visa sina konster medan hon väntade på att bli bedömd av den finska domaren:

DSC_5034

Lördagen blev en lång dag då Rya skulle in i gruppfinalen. Grupp 1 var sist, så vi kom inte från utställningen förrän efter kl 8 på kvällen. Det var värt väntan för Rya blev 4a i grupp 1! Domare var Dagmar Klein från Rumänien.

 

FINNISH WINNER 2013

På söndagen var det ännu en tidig morgon… Det hade varit skönt att få sova lite längre tyckte Anna och hundarna.

IMG_1352

Nina Janger dömde bearded collier på söndagen och Ella blev än en gång 4a bästa tik med excellent och CK.

I puliringen var det nya resultat: Ester blev bäst i rasen och hennes pappa Rya blev bäst i motsatt kön. Vilken dag!

finsk vinnare 2013

Foto: Kęstutis Andrulionis

Det var Esters tur att visa sig i stora ringen i gruppfinalen på eftermiddagen. Hon blev utplockad bland de 7 bästa, men blev inte placerad på pallen. Vi är mycket nöjda med dagen! Dessutom fick både Ester och Rya titeln Finsk Vinnare 2013.

EsterFinnishWinnerGroup1

Received permission to use photo.  Copyright: dogxpress.com

Igår reste vi hela dagen. Vi tog båten från Åbo, via Åland, till Stockholm och sedan körde vi ca 50 mil hem. En sista bild på ett glatt gäng på ett blåsigt båtdäck:

IMG_1401