Boskapsvallning

Vi har njutit av det fina vädret den sista veckan! Vi har faktiskt inget emot att det nu ska regna i några dagar. Grillen har varit framme och vi har suttit ute så mycket som vi orkat. Det har funnits tid att fixa i trädgården och med huset. Hundarna har badat i sjön flera gånger om dagen. Det räcker att vi säger ”ska vi bada?” så springer de alla ner till sjön. De älskar det! Den som är bäst på att simma är Ella.

Förra helgen fick vi tillfälle att prova på vallning med Ester, två av hennes kullsystrar Rut och Traja, samt Olga från Kennel Impeccable. För tillfället finns inget officiellt vallanlagstest för Puli i Sverige. I Tvååker var det officiell bedömning för Västgötaspetsar och Puli var inbjudna då de vallar på ett liknande sätt. Tyvärr var det inga av våra Puli-tjejer som tände till. De hade i alla fall en riktigt rolig dag i kohagen. Vi kommer att prova på vallning fler gånger. För vissa hundar krävs det lite träning innan de förstår vad de ska göra. Esters mamma Cookie är duktig på att valla, och en kullbror som bor i Ungern vallar också. Så det finns hopp för våra tjejer!

Ester var nog den som var minst intresserad att valla kvigorna. Hon hade mycket annat att lukta på och hålla reda på. I slutet av dagen fick våra Puli-tjejer prova vallning tillsammans med en mer taggad Västgötaspets. Då blev det full fart, men det var inte korna som vallades utan den stackars Västgötaspetsen.

Det var i alla fall en trevlig dag som avslutades med fika hemma hos Marianne och Stefan på ”Casa Örnakull”. Tack Ulf och Stefan för en trevlig dag!