Hässleholm

I helgen var vi i Hässleholm på Bearded Collie klubbens specialutställning. Sallys valpar, precis fyllda 4 månader, hade premiär i utställningsringen. Nisse (Vallklanens Sgt Pepper), Vallter (Vallklanens Rolling Stone) och Zelda (Vallklanens Champagne Supernova) fick alla excellent och hederspris från domare Johan Andersson. Vallter vann sin klass och Nisse kom 2a. Zelda kom 2a i sin klass.

När valparna dömdes tillsammans som ”uppfödargrupp valpar” fick vi kritiken: Grupp med 2 hanar 1 tik som stöpta i samma form. En härlig typ av valp med fina uttryck, bra proportioner, välbyggda, välgående, trevliga temprament. Stort grattis!

Vallter

Nisse och Vallter väntar på sin tur i klassen ”Hanar, valpar 4-6 månader”

Nisse

Nisse

Vallter med matte Katarina

Vallter

Zelda

Zelda

Zelda njuter i gräset

3 Vallklanen-valpar

Zelda

Vallter med matte

Jag tyckte det var så kul att träffa valparna. Tack Finn och Pernilla som kom hela vägen från Varberg med lilla Zelda, Katarina och Alva som kom med lilla Vallter och Katarina och Jan som kom med Nisse och Valle.

Valle (Vallklanens Old Ben Lomond), som är unghund, ska få tid att växa till sig. Han fick ”very good” både lördag och söndag. Mamma Sally fick följa med som sällskapsdam i helgen. Det var hon glad för. Hon har inte fått följa med på länge eftersom hon haft valpar i vår.

Valle

Valle

Sally är med som sällskap

Vid sidan av utställningsringen

Nisse och Zelda

Katarina myser med Zelda

På söndagen var det nationell utställning och Ester fick möjlighet att visa vad hon går för. Jag är så glad för nu har hon fått sitt första CERT! Hon blev placerad som 2a bästa tik. Domare Kurt Nilssons kritik: Välformat huvud, utmärkt uttyck, utmärkt skalle och nosparti, god hals, utmärkta proportioner, tillräckligt bröstparti, typiska vinklar, utmärkta rörelser för åldern. Excellent med CK.

Esters kullbror Tuff var också på plats. Det var kul att träffa honom. Vi får passa på att gratta Tuffs och Esters pappa Rya (Ch. Bubbleton Hot’n Spicy) som blev världs vinnare 2012, och farmor Bijou som blev veteran-världs vinnare 2012, i helgen.

Ester

Ester

Ester och Tuff