Roskilde

Det blev en tidig morgon in lördags. Pernilla och Phille kom till oss i Äskilt klockan 04:30 på morgonen. Vi körde sedan till Roskilde i Danmark där 2 utställningsdagar väntade. Vi hade även med oss Ella, Ester och Esters pappa Rya.

Det har varit en lyckad helg i Roskilde. Den första dagen dömde Svein Helgesen från Norge bearded collie. Han placerade Ella som 1a unghundstik med excellent. Hans kritik: Feminin tispe, som helhet endu kan utvikles, meget godt hode som kan få mere volume, feminist uttryck, meget god hals og overlinje, god krop for alderen som kan få mere volumen, meget god halföring, meget godt vinklet frem og bak, meget god pelssturktur, meget frie og stabile bevägelser.

Andra dagen dömde Martin Croeser från Sydafrika. Han placerade Ella som 2a unghundstik med excellent. Hans kritik: pretty little girl, nice head, very feminine, very good textured coat, nice topline, good hindquarters, free mover.

Vi sov en natt på hotell inte så långt från Roskilde. Både Phille och Ester valde sina sovplatser med omsorg:

Ett stort grattis till Phille som vann juniorklassen båda dagarna. Det betyder att han nu är kvalificerad till Crufts 2013.

För vår puli Ester gick det också väldigt bra. Hon vann också juniorklassen båda dagarna och har kvalificerats till Crufts 2013. Första dagen dömde Birgitta Svastad från Sverige. Ester blev 3e bästa tik med CK och reserv Cert. Hennes kritik: Utmärkta proportioner, välformat huvud, mörka ögon, korrekt ansatta öron, markerat förbröst, bra kropp för sin ålder, mycket bra ben med utmärkt muskulatur, prima tassar, korrekt buren svans, rör sig väl från sidan, mycket lovande päls, härligt temperament.

Den andra dagen dömde J.R walsh från Iraland som placerade Ester som 4e bästa tik med CK och reserv Cert. Hans kritik: Nice young bitch, good proportions, balanced head, clean bite, enough angulated on front and rear, coat is still developing, she moved well around the ring.

Denna helgen fick vi se både Esters mamma och pappa i ringen. Hennes pappa Rya blev BIM båda dagarna. Han är en riktig charmör. Jesper som är uppfödare till Rya var handler. Jesper hade även med sig en liten valp på 5 månader. Så söt!