Vallning & besök i Malmö

Den senaste månaden har Kafka haft sällskap i Malmö. Först var det Sally som bodde hos Anna och Kafka i en vecka. De passade på att njuta av de sista sommardagarna med härliga promenader i Käglinge naturreservat och på Ribban.

IMG_7890 IMG_7844 IMG_7849

Därefter var det Wilma som åkta till Malmö i ett par veckor. Det blev promenader i bokskogen och runt Ön vid Limhamn, och självklart en massa mys.

IMG_8050 IMG_8142 IMG_8160 IMG_8110

Hösten har kommit och det har varit helt underbart att vara ute i den friska luften.

IMG_8211

I helgen fick Kafka och Wilma göra något riktigt roligt, nämligen prova på vallning utanför Trelleborg. Wilma har varit med förr och visste vad hon skulle göra. Hon var helt fokuserad på fåren och väldigt taggad. Henne fick man hålla igen.

Kafka träffade fåren och provade vallning för första gången. När han först kom in i hagen där fåren stod i en mindre inhängnad, var han inte så intresserad. Han visade lite intresse, skällde på dem ett par gången, sedan gick han ifrån fåren och började äta fårskit istället (Mums!).

När Kafka fick komma in i hagen en andra gång, när fåren gick lösa, så var det en polett som trillade ner. Han var verkligen jätteduktig! Han lärde sig snabbt hur fåren reaggerade på hans rörelser. Han höll lite avstånd, och föste dem lugnt framfåt. När han skulle runda dem i ett hörn så gick han närmre fåren, la ner överkroppen på marken och upp med rumpan i luften, och hoppade i sidled tills fåren började flytta på sig. Han var så rolig att titta på. Han liksom studsade fram efter fåren. Han klarade att fösa dem runt i hagen i en åtta. Fåren fick en paus och fick dricka vatten i hagen som låg intill. När de skulle hämtas så fick Kafka (och Anna) göra jobbet. Det gick hur bra som helst.

Tack till Carina som bjöd in oss och tack till Lottie som instruerade oss på plats! Det var riktigt roligt!

IMG_8241