*Crufts 2015*

IMG_5051webIMG_5076web

Vi är nyss hemkomna från en helt underbar resa till England. Vi har varit på Crufts med Ester (CH. Impeccable Fourth Miss congeniality) och passat på att vara turister i några dagar.

Vi är väl medvetna om att det låter helt galet att köra hela vägen till England för att delta på en hundutställning, men det var väl värt vartenda mil i bil. Lena och Gitte följde med oss på resan och vi har haft det riktigt roligt ihop. Det blev mycket hundprat och många skratt! Crufts är ett spektakel vi sent kommer glömma. Med över 20 000 hundar anmälda är det världens största hunduställning!

 

 

IMG_5068webVi bodde på ett bed & breakfast, som heter Oak Tree Farm, i byn Hopwas.

På fredagen var det dags för utställning. Det var dagen vi så länge längtat efter. Det var ett rekordår för puli med 62 anmälda hundar. Det är inte ofta som vi får tillfälle att se så många. Crufts är en bänkad utställning, vilket innebär att man blir tilldelad en plats. Ester, med nummer 8884, bor in sig!crufts 2015webDomare för puli var Barry Croft. På bilden nedan dömer han hanar i ”open class”. I England är det en klass där både hanar med och utan championtitlar döms tillsammans.

IMG_1526web

Esman CH. Bubbleton Feel the Spirit blev bästa hane och BIM. 2a bästa hane blev veteranen CH. Zaydah Don’t Stop me now at Vaucluse. Stort grattis!

 

IMG_1537web

 

 

Nedan ser vi några av tikarna i ‘open class”. Ester, som visas av Anna, är andra hunden från vänster. IMG_5923webIMG_5930web

Hurra, Ester blev 2a bästa tik i sin klass!IMG_5933webIMG_5941web IMG_1561web

Bästa tik, och BIR, blev Charlotte CH. Cordmaker Topsy Turvey. 2a bästa tik blev Catsun Cinnabar at Tremodeus. Grattis!IMG_2873web

Gitte och Lena har pumi, en hundras som ännu inte är godkänd i Engelska kennelklubben. Förhoppningsvis kommer den att vara det inom snar framtid.

IMG_1520

Vi gjorde såklart ett besök vid bearded collie-ringarna. Då det var så många anmälda, ca 300 stycken, så dömdes tikarna för sig och hanarna för sig. Vi träffade flera vänner och bekanta. Här kikar Jack CH.Philemon Sixth Sense fram bakom mattes ben. Senare samma dag vann Jacks dotter inte bara rasen utan också gruppen! Wow! Grattis Fayme!

IMG_5083web

Lördagen, då vi var ”lediga”, var en helt underbar vårdag. Som mest stod termometern på 18C. Vi passade på att se oss omkring. Vi stannade först till i Warwick. Lena och Gitte besökte slottet. Anna och Inger gick en promenad med Ester.

IMG_5158web IMG_5144web IMG_5124web

 

Från Warwick körde vi vidare söderut till Stratford upon Avon, Shakespeares födelseort.

IMG_5190webPå söndagen var vädret betydligt sämre. Vi körde bilen in till Birmingham med intentionen att göra lite sightseeing. Tyvärr var vädret så dåligt att vi nöjde oss med en tur genom centrum med bil. Söndagen var också dagen då vi skulle se på de sista två gruppfinalerna och Best in Show på Crufts. Inger stannade hemma med Ester, medan Anna, Lena och Gitte tog plats i arenan. Det var en häftig upplevelse. Otroligt roligt att 2 av de 7 hundarna i BIS-finalen kom från Sverige. Den svenska flat coated retrievern blev BIS2. Stort grattis!

IMG_5275webMåndag morgon, och det var dags att börja den långs resan hem igen. England bjöd på en härlig soluppgång.

IMG_5321web IMG_2885Vi har kört genom England, Frankrike, Belgien, Holland, Tyskland och Danmark. Det må vara långt, men vi längtar redan till nästa gång!

IMG_5362web