Bornholm

I helgen har vi varit på den vackra ön Bornholm i Danmark. Våra hundar Valle, Ella och Ester var med oss. Vi hade bokat den tidiga båten från Ystad till Rønne på fredag morgonen så vi skulle få lite tid att se Bornholm den dagen.

IMG_0833new IMG_0827new

 

 

 

När vi kom fram passade vi på att åka runt på ön. Vi stannade bland annat till vid Hammershus och sedan körde vi upp till den norra udden. Det blev en lång promenad förbi fyren, över böljande kullar och steniga stränder. Byarna på östra sidan av Bornholm var väldigt mysiga. Bornholm var så mycket vackrare än vi kunnat föreställa oss.

IMG_0869newIMG_0854new IMG_0838new

IMG_0884new

 

 

Vi bodde på Hotel Griffen, precis vid strandvägen i Rønne. Första kvällen på Bornholm bjöds det på en underbar solnedgång.

IMG_0921new IMG_0912new IMG_0934new

På lördagen och söndagen var det två internationella hundutställningar på Bornholm. Den första dagen var det Esters dag. Hon blev BIM och fick därmed det CACIB vi önskade oss. Nu är hon INTERNATIONELL CHAMPION! Tänk att hon inte ens är 2, 5 år. Det var domare Andraz Korosz från Ungern som dömde. Grattis till  CH. Bubbleton Feel the Spirit som blev BIR och Best in Show!! Det var fantastiskt att se.

IMG_0956new

 

För våra beardisar gick det inte lika bra den första dagen. De fick excellent, men inget CK. Däremot var det söndagen som var deras dag! Båda fick excellent med CK, och Valle fick äntligen det CERT vi väntat på. Nu är han både DANSK och SVENSK CHAMPION!  Vallklanens första egen uppfödda champion! Jag är så lycklig för det.

IMG_0985new IMG_0945new IMG_0977new IMG_0961newEfter 3 dagar med soligt och fint väder kom regnet när finalerna skulle börja på söndagen. Trots det dåliga vädret stannade vi troget kvar för att heja på beardisar och puli i stora ringen. ”Esman” CH Bubbleton feel the Spirit blev BIS3 på söndagen. Grattis Jesper och Klaus som är uppfödare och grattis Steen som äger Esman.

Det har varit en riktigt trevlig helg. Det var kul att umgås mycket med Steen, att få se fina Bornholm, att träffa alla trevliga danska och svenska bearded collie utställare och självklart att få resa hem med 3 nya championtitlar på mina hundar.