Ransäter- Køge

Förra helgen åkte vi på en weekend-resa till våra vänner i Värmland. Hundarna hade vi med oss. Vår puli Ester skuller på utställning, men våra beardisar fick nöja sig med att vara hejarklack.

DSC_0100web DSC_0034web

På lördagen var det internationell hundutställning i Ransäter. Ester fick fin kritik av domaren, och blev 2a bästa tik. CH Weetoneon Dark Scarcza som blev bästa tik och BIR blev också BIG 2a.

På söndagen var det specialutställning för ungerska vallhundar. Pumi, mudi, komondor och puli var representerade under dagen. Ester blev än en gång 2a bästa tik. Det var samma pulitik som blev bäst i rasen även denna dagen. Hon blev också BIS på specialutställningen. Stort grattis Jenny.

DSC_0088web

Esters syster Traja också med på utställningen. Hon blev 2a i öppenklassen:

DSC_0083traja

Traja och Ester visades tillsammans när det var parvisning. Eftersom Anna visade dem så letade Traja efter husse Ulf och Ester efter matte. Det gick trots detta mycket bra och de kom 2a.

Utställningen i Ransäter hade mycket god stämning. Det var gott om plats och det var dessutom mycket vackert runtomkring. För oss var det en speciellt trevlig helg då vi fick umgås med våra vänner som vi inte träffar så ofta pga avstånd. Vi grillade, gick promenader och hade det så trevligt.

Denna helgen åkte Anna med Ester till Køge där Danska klubben för herde-, vall- och gårdshundar utan specialklubb anordnat två utställningar. Ca 20 olika hundraser deltog.

EsterBisBimKoge1 BastaTikKogeEster blev bästa tik och BIM på båda utställningarna. CH Bubbleton Feel the Spirit blev BIR. På förmiddagen blev han även BIS och på eftermiddagen BIS-2a. Grattis Jesper och Klaus som är uppfödare och Steen som är ägare!

BIMBIR koge11

Eftersom det var en klubbutställning så hade de för ovanlighetens skull även ett best in show för alla som blivit BIM. Där vann Ester BIS-BIM både på förmiddagen och eftermiddagen. Det var ju jätteroligt!!

Ester BIMBIS1 EsterBisBimKogeWeb