Oslo

Är man lite galen? I lördags gick vi upp innan 3 på natten, körde 50 mil till Oslo, tillbringade en förmiddag i regnet på en lerig gräsplan med hundarna, sen körde vi 50 mil hem igen. Kanske är vi galna, men det är en speciell hobby vi utställnings-hundägare har.

Det var internationell utställning i Oslo och dagen började ganska dåligt. Det hade redan regnat i flera timmar när vi kom fram och fortsatte så hela förmiddagen. Utställningsplatsen var på en travbana med leriga vägar och geggiga gräsplaner. Vi fick inte plats att ställa vårt tält i närheten av ringarna som vi skulle visa våra hundar i. Det visade sig också att bearded collie och puli gick i två ringar som var ganska långt ifrån varandra. Detta hade vi räknat med, men inte att de skulle börja bedömningarna av dessa raser samtidigt. När vi i puli ringen hade kommit till hund nummer 50 hade de kommit till hund 80 i bearded collieringen. Vi hade 2 bearded collie och 2 puli med oss. Till råga på allt så fungerade inte kameran när vi skulle fotografera. Min dotter och jag tänkte att en såhär dålig start på dagen kan bara betyda en sak: att det bara kan bli bättre!

Vi gladde oss åt att vi ställt vårt tält bredvid flera väldig trevliga puliägare som bjöd på välbehövd snapps. Det var 8 puli som skulle bedömas av domaren Jo Schepers från Holland. Ester visade vi i unghundsklassen och hennes helsyster Rut (Impeccable Fourth Dimension) visade vi i juniorklassen. De fick båda excellent med CK. Vi får gratulera Bodil vars tik Multi CH. Cordmaker Hurdy Gurdy blev bästa tik och BIR. Hon blev även BIG1 senare på dagen. Ester placerades som 2a bästa tik med Cert och Reserv Cacib. Rut blev 3a bästa tik med Reserv Cert. Dessutom blev Rut Cruftskvalificerad på denna utställning då hon vann juniorklassen. Resultaten gladde oss väldigt då våra unga tikar konkurrerade med ytterligare en championtik och en öppenklasstik.

Tack till våra vänner och valpköpare Lina och Stine från Norge! De hjälpte oss att visa Valle och stod berädda att visa en välborstad Sally då vi inte hann från puliringen i tid. Valle fick idag very good. Jag kom springande och hann precis ta Sally när hon skulle in för bedömning. Sally blev placerad som 4a i championklassen med CK. Det var självklart tråkigt att vi missade största delen av bedömningarna av bearded collie. Domare var Moa Persson från Sverige.

På vägen hem lämnade vi Rut hos ägare och uppfödare Marianne och Stefan i Getinge. Där blev vi bjudna på grillat. Vi hade en trevlig pratstund. Stefan skulle upp tidigt på söndagen för att visa Rya (Multi CH Bubbleton Hot’n Spicy) i Norrköping. Han placerade sig som BIS2. Stort grattis till ägare och uppfödare av denna fantastiska hund! Ester är vår första puli och vi känner stort stöd från Marianne och Stefan. Vi är så glada för vår goda relation med dem.

Helgens framgångar var inte slut med detta. När vi kom hem fick vi höra att Engla (LP1 RLD N NORDJV11 Vallklanens Lady Kinross) hade varit på inoff. utställning i Vara och blivit BIS3. Grattis till Jenny och Engla. Ni är bäst!