Rallylydnadsmästerskap

Den 4e augusti anordnade Specialklubben för Bearded Collie sin första mästerskapstävling i rallylydnad. Rallylydnad har varit en officiell tävlingsgren i Sverige i endast 1 år. Det var kul att se så många från ”familjen Vallklanen” i Varberg, både tävlande och som publik. Julius (Vallklanens Lord Balmoral) och familjen Yngve har vi inte träffat på 2 år. Det var så roligt att de tittade förbi.

Pernilla kom också för att titta på med Zelda (Vallklanens Champagne Supernova).

Ett stort tack till Pernilla Engstrand som tog så fina bilder när vi tävlade.

I nybörjarklassen debuterade Katarina Karlsson med Melvin (Vallklanens Lord Loch Melfort). De gjorde ett godkänt lopp med 75 poäng. En bra start på karriären. Grattis! Lillebror Vallter (Vallklanens Rolling Stone) var med som sällskap.

Katarina Nöjd hade också sin debut i rallylydnad och gjorde en bra insats med Valle (Vallklanens Old Ben Lomond). De kämpade på bra, men Valle var tyvärr lite ofokuserad på sin uppgift.

Jag hade med mig Ella (RLD N Vallklanens Lady Bannockburn) som fick 94 poäng och placerades som 2a i nybörjarklassen.

I fortsättningsklassen var både Sally (SE UCH DK UCH DK V-11 LP1 RLD N RLD F Breaker Choice for Victory) och Wilma (RLD F RLD N Breaker Dazzling Black Beauty) med och tävlade. Wilma fick som tur var komma trots en sen anmälan. Vi hade ju hoppats på en kull valpar denna helgen, men det visade ju sig att hon gått tom. Hon fick därför tävla rallylydnad istället och det gick jättebra. Med 82 poäng kom hon på en 2a plats. Sally fick 77 poäng och kom på tredje plats. Grattis till Linda Jönsson och hennes Izzie som vann fortsättningsklassen.

Ester fick stanna hemma hos husse.

Samma dag var Engla (LP1 RLD N NORDJV11 Vallklanens Lady Kinross) på officiell rallylydnadstävling i Göteborg. Hon fick 100 (!!) poäng i fortsättningsklassen och vann tävlingen. Stort grattis till matte Jenny!!

Denna helgen har Zelda (Vallklanens Champagne Supernova) varit på inofficiell utställning i Varberg. Det gick riktigt bra! Zelda blev 3a Best in Show av valparna 6-9 månader. Så roligt. Grattis!