Borås

I helgen var jag på utställning i Borås. Som vanlig samåkte jag med Pernilla och hennes Phille. Själv hade jag med mig Ester, min puli, och Ella, min 2 åriga bearded collie tik. Vi hade tur med vädret. Dagen innan drog det in ett förfärligt åsk- och regnväder men på utställningsdagen var det växlande molnighet och riktigt skönt på utställningsplatsen. Det var ganska vått i gräset när vi kom, men det var ändå okay.

Först att visa sig i ringen var Ester (Impeccable Fourth Miss Congeniality). Domare Espen Engh var väldigt förtjust i henne. I kritiken står det: 15 månader. Mycket snygg. Välprop. Kraftfull. Väl avrundat huvud. Mycket vackert uttryck. Stark hals. Mycket välutvecklad kropp. Balanserade vinklar fram och bak. Stram rygg. Välutvecklad för åldern. Rör sig mycket balanserat. Excellent med CK, Cert och reserv-Cacib. Ester blev 2a i bästa tik klass. Tros att Ester bara är 15 månader har hon nu 4 svenska Cert. Domaren gratulerade till en mycket lovande ungtik.

Lite senare på förmiddagen var det bearded colliernas tur. Det var trevligt att träffa Jenny som hade med sig Ellas kullsyster Engla (NORDJV-11 LP1 RLD N Vallklanens Lady Kinross).

Engla

Domare Andrzej Stepinski hade väldigt svårt att välja vem av Ella och Engla som skulle vinna öppen klassen. Han klämde och tittade och kände om och om igen. Till slut blev det i alla fall Ella som vann klassen. Kritiken löd: Excellent size and proportions. Clean in lines while standing and in the move. Very good angulations both ends. Good reach of neck. Well shaped feminine head. Nose bigh enough. Should be little more blunt. Would prefer darker eyes. Good movement from side. Needs more undercoat for perfect picture. Excellent med CK, 4a bästa tik med reserv-casib.

Engla och Ellas moster Della (Multi CH Breaker Champus Delight) blev 2a bästa tik med Casib. Eftersom Della redan är internationell champion går Cacib vidare till Ella! Phille (Philemon Breaking news) blev 2a i juniorklassen med excellent.

Phille

Det blev med andra ord en lyckad dag i Borås.

Wilma och Sally stannde hemma i Äskilt idag. Wilma parades för snart fyra veckor sedan och hon visar tydliga tecken på att vara dräktig. Hon ligger för det mesta under trappan till altanen och har inte mycket lust att gå på promenader. Hennes aptit varierar, ibland vill hon inte äta och hennes ”tuttar” är rosa. Hon har fått genomskinliga flytningar och vi som känner henne tycker att hennes blick är annorlunda. Spännande…nu är det ju bara 5 veckor kvar. Jag tvivlar i alla fall inte på att hon är dräktig.

Sally, Wilma, Ester och Ella med matte

Den sista tiden har Ester satt sina snören i pälsen och det bästa hon vet är att rulla runt på marken och riktigt gnugga pälsen i mossa. Anna, min dotter, har därför sytt en lekdress till Ester som hon får ha på sig ute i trädgården. Ärligt talat så har det inte blivit så många gånger. Hon har inget emot att ha den på, men matte glömmer. Jag blir påmind när det är dags att plocka mossa i pälsen… vilket tar tid nu när man inte kan borsta bort det längre.

På tal om hundkläder har vi också varit glada att vi har regntäcken till hundarna nu när vi fått känna på en riktig svensk sommar med mycket regn.