Glad Midsommar!

Här på Vallklanen har det hänt en del sen sist.

Den 6 juni var jag med Wilma, Sally och Ella i Hörby och tävlade rallylydnad. Ella fick 80 poäng och har därmed fått titeln RLD N. Nu är hon uppflyttad till fortsättningsklassen. Wilma fick ihop 90 poäng, Sally 91 poäng, och båda fick sina titalar RLD F och är uppflyttade till avancerad klass. Nu får vi nog ligga i och träna lite innan nästa tävling.

Den 16 juni fyllde Vallklanens första kull 2 år! Oj vad de åren gått fort. De varparna har gett mycket glädje både till mig som uppfödare och till deras trevliga familjer. Alla valparna har fått det bra och är älskade. Sex av dem är röntgade och är ED och HD fria.

Ben, Valle, Julius, Ella, Emma, Alfons, Melvin, Engla, Bella, Leo

Ben (Vallklanens Great Ben Nevis) bor i Finland har visats på utställning några gånger. Han har fått excellent med CK samt reserv-Cert.

Ben (Foto: Kenneth Holmberg)

Melvin (Vallklanens Lord Loch Melfort) har varit på utställning och fått excellent. Han tränar också rallylydnad med sin matte. Det blir nog tävlingar framöver.

Emma (Vallklanens Lady Paisley) har 4 Cert i Norge där hon bor.

Emma

Valle (Vallklanens Old Ben Lomond) är godkänd i viltspår och han tränar rallylydnad med matte. Han har 2 Cert och 2 Casib i Danmark samt 1 Cert i Sverige.

Ella (Vallklanens Lady Bannockburn) är också godkänd i viltspår och har fått en titel i Rallylydnad. Ella har fått CK på utställning.

Engla (Vallklanens Lady Kinross) har tävlat lydnad och har fått en LP1 titel och en RLD-N i rallylydnad. Hon är dessutom vacker också har en titel som Nordisk juniorvinnare 2011. Hon har fått CK på utställning samt ett reserv-Cert.

Engla

Vi ser fram emot många trevliga år med dessa hundar. Det viktigaste för mig som uppfödare är att hundarna har det bra. Att många valpköpare tävlar och ställer ut hundarna, och att de har fått titlar, är självklart väldigt roligt, men det viktigaste är att de är älskade!

Samma dag som den första kullen fyllde 2 år fyllde den andra kullen 5 månader. Från den kullen har tre av valparna varit på utställning. Zelda (Vallklanens Champagne Supernova), Nisse (Vallklanens Sgt Pepper) och Vallter (Vallklanens Rolling Stone) har alla fått HP.

Vallter, Sixten, Angus, Honey, Zelda, Nisse

Den 17 juni hade jag Ella och Nisse med mig till Höganäs där det var en inofficiell utställning. Ella blev BIM, slagen av en 4 årig hane. Nisse vann klassen som bestod av 3 hanar 4-6 månader. Alla valparna fick HP. Vallter kom 2a. Det blev sedan till att vänta på finalen. Som tur var hade vi trevligt sällskap. Katarina med Vallter och Pernilla och Finn som hade med sig Zelda och var publik. (Finn tog bilderna för dagen). Det är så kul att träffa valparna. De är väldigt lika. Som tur var hade vi med oss utställningstält. Det kom några rejäla skurar under dagen. Men det var värt väntan. Av ett 20-tal valpar  i finalen blev Nisse BIS2 valp. Ni kan tro att jag är stolt uppfödare av dess små.

Vallter på utställning

Nisse och Zelda är lika!

Nisse BIS2

Denna veckan har Nisse och Valle haft semester och är hos oss på Vallklanen. Det blir många bad i sjön…även i diken och bäckar. Lilla Nisse visar sig vara en höjdare på att simma.

Vi önskar er alla en glad midsommar!

Nisse 5 månader

Ester