Laholm vs. Birmingham

Ester och hennes kullsyster Traja var på en liten inofficiell hundutställning i Laholm igår. 100 mil bort, i ett vårigt Birmingham, på en betydligt större utställning med ca 25 000 hundar, tävlade deras pappa Rya (EUW11 LU NL NO NORD SE VDH UCH Bubbleton Hot’n Spicy). Även om det inte var så glammigt i Laholm som på Crufts så hade vi i alla fall trevligt… i ett ridhus…en kall och blåsig vårdag…

Crufts 2012, Ungersk puli: "Rya" (CH. Bubbleton Hot'n Spicy) och uppfödare Jesper Ravn

Vi hoppas självklart att Ester och hennes kullsyskon följer i deras fars och farmors fotspår och någon gång i framtiden blir BÄST I RAS på CRUFTS!  Igår fick vi den glada nyheten att deras pappa Rya blev BIR! Grattis till Jesper Ravn som är uppfödare och stort grattis till Marianne och Stefan, på Kennel Impeccable, som äger Rya.

Vi skippade melodifestivalen igår kväll och satt och tittade på Crufts Live på Youtube istället. Här är en länk till en film med Rya och Jesper efter Rya blev BIR och innan de ska in i  gruppfinalen. Här är en länk till en film från gruppfinalen på Crufts, där Rya tyvärr inte blev placerad, men ändå gjorde den snyggaste entrén med ett glädjeskutt. Han är en riktig show dog! (Vill ni inte se hela gruppfinalen så kan man se Rya komma in i ringen 3:50 och bli bedömd av domaren vid 22:27 in i filmen.) Vi är i alla fall väldigt glada att en Bearded collie blev placerad som 2a i gruppfinalen. Grattis!

Så resultatet i Laholm: Traja är en jättefin tik, men igår ville hon inte riktigt visa sin bästa sida i ringen. (No worries…hon brås på sin far. Han var också lite krånglig i ringen när han var liten…och se hur bra det har gått för honom). Ester blev BIR och därefter BIG2. Hennes kritik löd: Utmärkt typ. Välformat huvud med bra uttryck. Lagom hals. Mycket välbyggd kropp med utmärkt överlinje. Välvinklad skuldra och överarm. Normalt vinklade ben. Bra rörelse. Utmärkt temperament.

Väl hemma igen så gladde sig våra Bearded collie valpar åt att lektanten Ester var tillbaks.