Vi hoppas på valpar

Freya (Vallklanens Blue Eclipse) är en blå bearded collietik som blir 6 år och bor med sin husse och matte på den svenska västkusten. Denna våren har hon tillfälligt flyttat hem till oss och vi hoppas att hon ska få en kull valpar. Hon har endast varit på utställning en gång när hon var junior och av domaren fick hon bedömningen ”excellent”. Hon är höftledsröntgad och har HD B (och i skrivande stund HD index 95). Vi älskar Freya för hon är en trevlig, följsam, glad och mysig hund.

Det har bara gått ett par veckor sedan hon parades med charmiga och fina Assar (CH Alistair’s Way of Life) som är dansk, norsk och svensk utställningschampion och har genomfört ett BPH. Han är en snäll, trygg och glad hane. Han har HD A (och i skrivande stund HD index 101).

Vi håller nu tummarna att Freya är dräktig. Valparna beräknas i början av maj. Vi kommer veta mer första veckan i april då vi planerar att göra ett ultraljud.