Välkommen Märta

Nu har vi äntligen hämtat hem vår valp Märta (Natterjack Starshine) efter Lipton (CH. Lärkängens Aiming for the stars) och Lula (CH. Malandex Xploits with Natterjack). Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

För exakt en vecka sedan så började vår resa mot England. Sally fick följa med som sällskapsdam. Den första dagen tog vi oss hela vägen till Dunkerque i Frankrike. Efter att vindrutetorkarna gått på högvarv hela dagen så kunde vi knappt tro att det var sant att solen kom fram precis i lagom tid till att vi anlände till kuststaden. Vi fick en välbehövd promenad längs med stranden.

IMG_9294 (1) IMG_9292 (1) IMG_9290 (1) IMG_9298 (1) IMG_9288 (1) IMG_9289 (1) IMG_1875

Söndagen den 31 januari så tog vi tunneln mellan Calais och Folkestone i England och körde till Bognar Regis för att möta upp med David Hyde som visade Margot (Natterjack Dwarka’s Dream) på en mindre utställning. Hon blev bäst i rasen och vann gruppen.

IMG_9307 IMG_9313

Margot är en underbar tik. Hon är ett halvsyskon till Märta.

Framåt eftermiddagen så åkte vi till Portsmouth för att träffa Märta, som tidigare kallats Myrtle. Tja…vi kallar henne fortfarande Myrtle ibland. Det är ju ett så fint namn. Hon är ju ett kärt barn och då får man ha många namn.

Det blev mycket gosande med både Märta och hennes kullbror Archer (Natterjack Starman). Archer kommer stanna hos uppfödaren. Märta och Archer har även en kullsyster som kallas Carla som redan flyttat till sitt nya hem.

IMG_1882IMG_9349 IMG_1892 IMG_1902

Vi hade det verkligen trevligt och måste tacka David och Debbie så mycket för att vi fick bo hos dem (och kanske främst för att vi fått vår underbara Märta).

IMG_9388 IMG_9412 (1)

Vi började vår resa hemåt igen. Vi tog det lugnt och sov första natten på ett hotell i närheten av tunneln. Vi passade på att titta på de vita klipporna i Dover.

IMG_1943IMG_9391 IMG_9410

Märta är en framåt och positiv tik. Hon vill gärna hälsa på både människor och hundar som vi passerar på vägen och hon har upptäckt nya platser med nyfikenhet. IMG_1941IMG_1935

Hon fick många timmars vila i bilen när vi tog oss upp genom Beligen, Holland och Tyskland. Vi stannade med jämna mellanrum för att hundarna skulle rastas.

IMG_9489 IMG_9481

Vi sov ytterligare en natt på hotell i norra Tyskland. Där fick Märta följa med på restaurang och flörtade med de andra gästerna.

Det var väldigt skönt att äntligen komma hem till Sverige. Kafka och Märta började leka på en gång. Han är nog glad att det nu finns en till hund med mycket energi i flocken.

Nu har Märta varit hos oss i några dagar och vi älskar henne redan! Det ska bli så kul att lära känna henne och se hur hon utvecklas. På måndag börjar valpkursen. Fortsättning följer…

Välkommen Märta!