Europautställning

Vi har varit på Europautställningen i Lilleström, Norge. På vägen levererade vi valpen ”Dolly” till sina nya ägare.

IMG_0879

Väl framme vid mässan så kom vi till en geggig grusplan, men som tur var så fick nog den bästa platsen av alla precis i kanten där det också var torrt och fint!

IMG_0886IMG_0888

På fredagen hade vi gott om tid att borsta och göra iordning våra hundar. IMG_7781IMG_7764 IMG_7766

Kafka bjuder både Inger och Anna på en björnkram:

IMG_7739 IMG_7756

På lördagen var det klubbutställningar både för de ungerska raserna och för bearded collie. Vi fick klä på hundarna regnkläder även om utställningen bara låg några hundra meter från husvagnsparkeringen. Här ser ni varför:

IMG_0897

Vi träffade på gamla vänner från Norge. Det var trevligt!

IMG_7793IMG_7788

På lördagen fick vår beardis Elsa ‘excellent’ och vår puli Ester ‘excellent med CK’ och blev 2a bästa tik. Kafka fick endast ‘very good’. Det var lång väntan och när Kafka blev trött så blev han också känslig för allt kaos runtomkring oss. Han ”tappade svanen” även om han snällt gick med i ringen. Jaja… en ny dag imorgon.

IMG_0898

Den ungerska domaren gillade Jespers vita juniorhane Turbo som blev BIR och BIS2. Grattis!

IMG_7823

På söndagen var vädret bättre men kön in till mässan längre 🙂

IMG_0905

Det gick mycket bättre för Kafka på Europautställningen! Han blev BIR- junior med Cert och fick därmed titeln Europeisk juniorvinnare 2015. Grattis också till Kafkas syster Hjördis som blev BIM -junior med Cert!

IMG_0917

Så även om det kunde gått bättre för Elsa och Ester så är vi väldigt glada för att Vallklanen i helgen fick 2 nya Europa juniorvinnare.