Valparna är 8 veckor

Våra midsommarvalpar har nu blivit 8 veckor gamla, och de senaste två veckorna har bara gått alldeles för fort. För ett par helger sedan så kom beardisen Bea och pulin Vera på besök med sin familj. Det var ett kärt återseende.

Vera, Ester och Kafka:

IMG_0545

Kajsa och Bea:IMG_0548

Bea älskar att bada!IMG_0549

Valparna växer och är riktigt busiga! DSC_0268 DSC_0266

Efter lek blir de trötta och sover en stund. Favoritplatsen har varit under friggeboden i trädgården. Där är det svalt och skönt. Meja har grävt en skön sovplats:DSC_0321DSC_0283

För ett par dagar sedan så försökte vi ta den traditionella ”soffbilden”, med alla valpar på bild samtidig.

DSC_0010Trots att detta var den minsta kullen vi haft så var det nog den svåraste att få en bra bild på!  ”Totte” var så snäll, satt still och tittade in i kameran för det mesta. ”Meja”, den blå tiken, var det å andra sidan full fart på. Hon hoppade upp och ner och bytte plats hela tiden. Två av de svarta tikarna var trötta och la sig städigt ner, medan Vallklanens Ackleja tyckte att detta var jätteroligt och ville bara leka! Hum…. Det gick som det gick. Vi får vara nöjda.

DSC_0112aDSC_0116a DSC_0135DSC_0071sq DSC_0090v

Vallklanens Riddarsporre ”Totte”, Vallklanens Cikoria, Vallklanens Kamomill, Vallklanens Ackleja och Vallklanens Förgätmigej ”Meja”:DSC_0042sqNova ville så klart också vara med på bild med sina valpar:

DSC_0060a

 

Nu har de första valparna åkt till sina nya familjer. ”Totte” kommer bo hos en familj i Oxelösund:

IMG_0661IMG_0671 IMG_0665Kamomill eller ”Milla” (som hon kanske kommer få heta) åkte igår och ”Meja” kommer åka på tisdag. Vi har en liten tik som kommer flytta till Norge och kommer få stanna kvar hos oss i någon vecka till.

Det känns väldigt tomt i huset nu! De tre valparna som är kvar här hemma ser till att liva upp stämningen.

DSC_0081 DSC_0084DSC_0092

Idag fick även mamma Nova (Vallklanens Northern Light) åka hem. Tack Ida för att vi fick låna Nova denna sommaren. Hon har fått fem härliga valpar hos oss. Vi kommer sakna henne!DSC_0025