Grattishälsningar från Roskilde

Stort grattis till Sally & Hebbes valpar som är 1 år gamla idag! Doris, Bella, Elsa, Imla, Edda, Totiki, Mållgan, Bilbo, Sigge, Lewis och Dennis – Hoppas ni har fått en fin födelsedag!

alla

En av dessa 11 charmtroll är ”Elsa” Vallklanens Armadale Gal som firade sin dag i Roskilde, Danmark. Vi har varit på DKK utställning denna helgen.

IMG_5810web IMG_5806web

 

I lördags så gick det verkligen bra för Elsa. Hon blev inte bara bästa juniortik med excellent och CK, hon blev också 2a bästa tik! Domare var Jesper Ravn från Danmark.

1 år gammel juniortaeve af prima störrelse, korrekt bid, herligt bredt naeseparti, prima bred skalle, bvelansatte örer, korrekt hals och skuldre, härligt forbryst, god dybde och laengde af brystkassen, prima benstammer, korrekt vinklet for og bag, staerk ryglinie, korrekt ansat og båret hale, staerke lave haser, prima racetypiske bevaegelser med lave jordvindende skridt, herligt afskub, prima pels, herligt temperament

IMG_5887web

För Kafka gick det också utmärkt på lördagens utställning. Han blev bästa junior med excellent och CK och så blev han 3a bästa hane med Cert! Det var Kafkas första utställning som junior. Domare var Michael Laub från Danmark.

9 månader gammel dejlig kompakt med skönt hoved og udtryk. Korrekte proportioner. Smukke öjne och korrekt bid. Korrekt vinklet. Gode benstammer. herlig krop. God hale. Korrekte bevaegelser. Og pels på vej. Skal ikke vokse vanvitting meget. 

IMG_5841web

Vi sov i husbil och alla våra hundar fick följa med till Danmark denna gången för Janne kunde passa Wilma, Ester och Sally som inte skulle ställas ut. När vi (Inger och Anna) kom tillbaks till husbilen var det kramkalas.

IMG_5822web IMG_5823web IMG_5825web IMG_5826web

 

Det var inget roligt väder alls för det var ganska så kallt, blåsigt och regnigt. Efter en kvällspromenad så hade vi 5 dyngblöta hundar i husbilen.

IMG_5853web IMG_5859webIMG_5864web

Sally CH. Breaker choice for Victory (på bilden ovan) fyllde 8 år för bara några dagar sedan. Det var länge sedan hon fick följa med på utställning, men i år ska hon få ställas i veteranklass för första gången. Det ser vi fram emot.

Med fortsatt regn hela lördag-kvällen så var det skönt att sitta i husbilen och mysa med hundarna.

 

IMG_5865web

Idag, söndag, så var det tidigt upp igen. Elsa hade återigen en bra dag då hon fick excellent med CK, blev bästa juniortik och 4 bästa tik. Därmet är hon Cruftskvalificerad för 2016. Domare var Kitty Sjong från Danmark.

Elsa4btRoskilde

Det gick även bra för Kafka. Han var lite väl busig i ringen, men fick ändå excellent och blev bästa juniorhane. Han är därför också Curftskvalificerad för 2016. Kanske får det bli en resa till England nästa år igen?! Domar var Morten Matthes.

IMG_5906

På bilden ovan står Kafka bredvid sin morfar, Rya CH. Bubbleton hot’n Spicy. På bilden nedan tittar Rya ner på oss från sitt trimbord. Han blev senare BIS 3- veteran. Stort grattis!

IMG_5818web

 

Det har varit en mycket rolig helg med framgångar för våra juniorer men det har också varit trevligt att träffa vänner och bekanta.