Ester är parad!

Anna är nyss hemkommen från en Englandsresa med Ester och Ella.

Det blev en lång resa med många intressanta stop på vägen. Efter en övernattning i Tyskland körde de vidare söderut och tog tunneln under kanalen mellan Calais och Dover. I England stannade de till vid Stonehenge där de gick en långpromenad. Ester och Ella poserade just framför kameran när det plötsligt dök upp en helikopter.

helikopter

Väl framme i Devon så bodde de utanför byn Okehampton på mysiga Collaven Manor Hotel.

DSCN4085web IMG_2706 IMG_2707Från hotellet gick de promenader upp på kullarna intill. Utsikten var underbar. Förmodligen är maj en av de bästa månaderna på året att besöka sydvästra England för naturen var i full blom!

DSCN4029web DSCN4048webAnledningen till denna Englandsresa var för att para Ester med en pulihane. Han heter Manny och bor med Ian som är uppfödare under namnet Catsun (som även födde upp Bearded collie en gång i tiden).

Ester and Manny 2014DSCN4111webManny är en härlig hund med positiv energi. Han är social, trevlig 0ch en buse när vi släppte honom i hagen, men lugn hemma. Manny föddes i USA och blev Amerikans champion innan han flyttade till England. Han har fått fina resultat på de amerikanska specialutställningarna för puli. Han har dessutom bra resultat på HD- och armbågsröntgen samt ögonlysning.

Om Ester är dräktig så blir det valpar i mitten av juli. Så spännande!

Ian bor med sina hundar precis intill det stora naturreservatet Dartmoor, så självklart gjorde Anna och hundarna ett besök upp på höjderna!

DSCN4156web DSCN4141web DSCN4137web DSCN4147web DSCN4128web DSCN4152web

 

På utflykt i norra Devon fick de se denna vackra utsikt:

DSCN4178

Efter ett par dagar i sydvästra England var det dags att ta sig hemåt igen. En dag tillbringade de i centrala London. Anna träffade en kompis och hundarna fick en långpromenad i storstaden.

IMG_2715

IMG_2737

 

Det blev en övernattning i Folketsone innan de skulle ta tunneln tillbaks till Calais. På morgonpromenaden fick de se tidvattnet långsamt stiga. I bakgrunden skymtas klipporna i Dover.

IMG_2738webIMG_2742web

Nu håller vi tummarna att Ester är dräktig. Det var en fantastisk resa, men det blev trots allt en si sådär 360 mils körning för denna parning. Ibland är vi lite galna…men man lever bara en gång!