Ester 3 år!

Idag, för 3 år sedan, föddes Ester. Grattis till alla hennes syskon i ”Impeccable Fourth-kullen”. Tiden har gått så otroligt fort, men det är mycket roligt vi har varit med om med denna charmiga puli.

ester valp

Då hon kom till oss på Vallklanens kennel så blev hon snabbt en del av flocken med beardisar. Det var Ella som blev Esters nya lekkamrat.

esterella DSC_0012

Ester har gett oss många skratt. Varje dag gör hon någonting som får oss att le. Man kan t.ex inte låta bli att skratta när man ser henne (väldigt stolt) bära upp sin lykra-dräkt.

IMG_2068DSC_0054web

… men Ester har också gett oss många gråa hår!

ester på strand ester ej popular

Ja, ja… att hon är busig kan vi absolut leva med, för vi får så mycket kärlek av Ester. Hon är en familjemedlem som stöttar oss alla i familjen. Hon ligger ofta vid våra fötter, och Ester satt troget vid husses sida då han var sjuk.

DSC_0012 2 DSC_4936 DSC_0011web DSC_0012web

Att det har gått bra för Ester på utställningar är självklart mycket roligt! När hon var 16 månader blev hon grupp-placerad för första gången på en internationell utställning. Nu, vid tre års ålder, har hon flera championtitlar.

DSC_4805new Anna och EsterEster Visby 2 

Vi försöker att träna lite allt möjligt med Ester. Vi har provat på vallning…och visst förstår Ester vad hon ska göra, men efter några minuters arbete så ger hon upp. Vad gör hon då? Hon lägger sig på rygg med benen i luften. Vi kämpar på med rallylydnaden och det går framåt. Ester har gjort ett BPH med goda resultat.

EsterVallarDSC_0513web

DSC_0465web2

Nu är Ester tre år och vi har börjat planera för en framtida valpkull efter Ester. Det känns väldigt spännande. Ester har i alla fall varit en väldigt bra lektant till våra beardis-valpar.

ester leker med valp DSC_0091web

Stort grattis på 3-årsdagen Ester!

DSC_0253Annons 1 Furien 2014