Hallandshunden 2014

I helgen var vi i Varberg där Hallands vackraste hund skulle koras. Hallands Kennelklubb firar 30 år 2014 så det var lite extra festligt med jubileum. Vi hade det mycket trevligt med god mat, många fina hundar och trevligt sällskap.  Domare var Eva Liljekvist Borg, Filip Johnsson & Johnny Andersson.

hallandshunden2

Foto: Ragna Hellberg

hallandshunden1

Foto: Ragna Hellberg

 

Sally slogs ut i första ronden, Ella i den andra och Ester tog sig till fjärde ronden där hennes pappa Rya var den som gick vidare.

rya och ester hallandshunden 1

Tack Stefan för foto!

Hallands vackraste hund 2014 blev en Shih Tzu och en vackraste veteranen blev en showig Norfolk terrier. Stort grattis!

Vi hade missat en liten detalj i planeringen denna helgen… och det var ju att Hallandshunden faktiskt var en kvällstillställning på lördagen, och att vi på söndagen skulle vara i Danmark tidigt på morgonen. Vi kom hem vid midnatt, sov i 3 timmar, sedan gick vi upp för att köra de 4,5 timmarna till den internationella utställningen i Fredericia. Det blev en lång dag, men som tur var hade vi trevligt sällskap (och chaufför) då vi åkte med Pernilla och hennes 2 beardisar Phille och Bonus. Till Danmark hade vi endast Ella med oss. Hon fick excellent och CK och blev 4 bästa tik.

Det var trevligt att springa på våra danska puli-vänner i Danmark. Esmann (CH Bubbleton Feel the Spirit) blev Best in Show på utställningen. Grattis! Det hade varit kul att se- men tyvärr var vi trötta och åkte hem tidigt denna gången 🙂