10 valpar

Igår, den 15e mars, fick Wilma en kull med valpar. Hon var så duktig och lugn. 3 är hanar (varav 1 är svart, 1 är blå och 1 är sandfärgad) och 7 tikar (där 2 är sand, 2 är svarta och 3 är blå).

IMG_0063a IMG_0064a

Den första kom kl 12 mitt på dagen. Sedan gick det undan. De första 3 kom på en halvtimme och efter lite mer än en timme hade hon fått 4 stycken. Sedan saktade det ner och den sista kom kl 17:45 på kvällen.

Mitt i natten vaknade vi av att Wilma fick värkar igen, och kl 1 födde hon 2 valpar till. Tyvärr var båda av dem dödfödda.

DSC_0110a DSC_0100a

Vi gläder oss otroligt åt dessa 10 valpar som är kvar. De har nu vars en tutte och de ser ut att vara starka och må bra. De flesta vägde runt 360 gram när de föddes. Den tik som var minst vägde 290 gram och den hane som är stört vägde 430 gram.

Generellt för denna kullen är att de inte har så mycket vitt. Det finns ett par av valparna som inte har någon krage, utan bara vitt runt nosen, tassar och svanstipp. Flera av valparna hade pigment på nosen redan när de föddes.

svart tik DSC_0094a DSC_0083a

 

Det lär bli många valpbilder framöver. Så följ oss här på bloggen om ni vill se mer av valparna.

Är ni intresserade av en valp eller bara vill veta mer så hör av er till mig på 035-42823 eller leppajoki@gmail.com