VDH Rostock Sieger

Den sista helgen i september var det internationell utställning i Rostock. Anna och jag samåkte med Stefan från Kennel Impeccable. Han hade med sig pulin Cscábo och den irländska settern Bacchi. Vi hade med oss vår bearded collie Sally och puli Ester. Vi kom fram på fredag eftermiddagen och hade hamnat på ett mysigt hotell endast 10 minuter från utställningsplatsen.

På lördag morgonen var vi uppe tidigt för att hinna göra iordning våra hundar innan de skulle bedömas. Det var först Ester och Csábo som skulle in i ringen. Csábo (Multi Ch Impeccable Second to None) blev bäst i rasen. Det var verkligen roligt! Ester blev bästa tik och fick ett tyskt CACIB och Cert. Shohoo! Hon får dessutom kalla sig VDH Rostock Sieger 2012. Domare var Astrid Schmidt från Tyskland.

Sedan var det dags för Bearded Collie att bedömas. Sally rörde sig fint i ringen och blev bästa tik med CACIB och Cert. Det som gör mig allra lyckligast är att Sally nu är internationell champion!!! Domare var Karin Voye från Tyskland.

Grattis till Anneli Dahl och hennes Yikes som blev bäst i rasen. Jag får också passa på att gratta Inger Dahl som visade veterantiken Nora (Bonny and Clyde´s Twice as Nice). Vi hejade på henne vid stora ringen där hon tävlade om BIS-veteran. Hon blev utvald bland de 6 bästa, men tyvärr ej placerad på pallen.

Eftersom Csábo blev BIR puli så väntade vi på gruppfinalerna. Vi passade på att äta lunch…och lunch i Tyskland = korv + öl.

I grupp 1 finalen gick det väldigt bra för Csábo. Han blev placerad som 2a. Stort grattis till Marianne och Stefan som fött upp och äger honom!

När vi på eftermiddagen kom tillbaks till hotellet drack vi bubbel och försökte smälta dagens framgångar.

Det blev en härlig höstpromenad på kvällen. Vi somnade till en trött Ester som låg på rygg och snarkade.

Den andra dagen var det inga av mina hundar som skulle ställas, men Stefan visade Bacchi som är en Irländsk Settervalp. Han fick också fin kritik. Han är en mycket lovande hund.