En helg i utställningens tecken

Min syster Katarina och jag åkte färjan från Oskarshamn till Visby i fredags kväll. Båten var framme först klockan 11 på kvällen. Det tog lite tid innan vi hittade till vårt hotell som låg precis innanför ringmuren. Det var ett fantastiskt litet Bed & Breakfast. Vi hade med oss Valle, Ella och Ester.

På lördagens nationella utställning startade Ester som nummer 1 ringen. Hon blev BIR och fick Cert. Domare var Andras Korozs från Ungern. På eftermiddagen plockades hon ut bland de 6 sista i Grupp 1, men blev inte placerad som en av de fyra bästa. Vi var mycket nöjda med det resultatet.

Valle fick VG och Ella excellent. Domare var Ralf Campbell från Norge. Våra goda vänner Harriet och Christer Winberg, som vi lärde känna när vi bodde i Saudiarabien, kom till utställningen och bjöd på kaffe och bullar. Numera bor de på Gotland. De passade på att titta runt på lite hundar. De har själv haft en cairnterrier tidigare.


Efter en lång dag på utställningsplatsen var vi ganska trötta. Vi vilade en stund på hotellet och gav hundarna mat, sedan gick vi ut på en promenad i Visby. Det är så fint på strandpromenaden. Vi åt middag på en uteservering där vi fick ha med oss våra hundar. Vi kom tillbaks till hotellet och la oss tidigt. Innan vi somnade busade Katarina med Valle under tecket. Han älskar sin matte!

På söndagen var det internationell utställning och detta blev vår dag!

Valle fick excellent och blev 4a av öppenklasshanarna. Ella fick excellent med CK och blev bästa tik med Cert och CACIB. Vi var väldigt nöjda med hennes BIM placering. Domare var Andras Korozs från Ungern. Grattis till Karin Festin och hennes fina hane som blev BIR båda dagarna och placerade sig som BIG3 och BIG2.

Sedan var det Esters tur och även på söndagen blev hon BIR med Cert och CACIB. Domare var Ralf Campbell från Norge.

Denna pulin har skämt bort oss med framgångar. Nu har hon 6 Cert i Sverige och 1 i Norge trots att hon endast är 17 månader gammal. Dessutom blev hon BIG3 på söndagen i Visby!! Det kändes överväldigande. BIG-finalen dömdes av Ungerska Kennelklubbens ordförande Andras Korozs

big3 gotland 2012

På söndagen hade Svenska Klubben för Ungerska Rashundar sin specialutställning i Ljungby. Jag kunde inte vara med själv, men min dotter Anna följde med Esters uppfödare dit. Ester hade 3 systrar som var med på utställningen; Daisy, Rut och Traja. Alla tre fick excellent och 2 av dem CK. Rut drog längsta strået och blev bästa unghundstik samt placerad som 4a bästa tik. Grattis till Marianne och Stefan på Kennel Impeccable. Stefan visade ”Csabo” DK UCH NO UCH NO V-10 Impeccable Second to None som blev 4a bästa hane.

 

I Ljungby meddelade Svk FUR att ”Rya” C.E.C C.I.B DK CH LU CH NL CH NO CH NORD CH SE CH VDH CH EUW-11 NORDW-11 WW-12 Bubbleton hot’n spicy blev årets utställningshund. Vi hoppas att Ester går i sin faders fotspår. Grattis till uppfödare Jesper Ravn och ägare Marianne och Stefan!