2018: Nova & Bingo

Vallklanens kennel fick en kull med 2 svarta valpar, 1 tik och 1 hane, efter Nova (Vallklanens Northern Light) och Bingo (C.I.B SE UCH DK UCH Moonfellow free spirit). De är födda den 9 maj, mitt i en värmebölja.

Valparnas stamtavla:

CH Moonfellow Free Spirit CH Philemon Made To Love Thymewinds Midwintermagicatwestbere
CH Philemon Paper Rose
CH Moonfellow Dream With Me CH Leamedo Weaver O’Dreams For Gildenm
CH Moonhill Dream Your Dream
Vallklanens Northern Light Philemon Breaking News CH Pipadene Roving Reporter
Moonhill Lady In Blue
Breaker Dazzling Black Beauty CH Spirit Of Caledonia David
CH Beardmarked’s Named Tequila

Nova bor i vanliga fall hos Ida med familj i Borås. Hon har tidigare haft en kull valpar här hos oss på Vallklanen. Hon är en blå tik som har höftledsröntgats med HD A och har CEA fria ögon. Hon har ett härligt temperament, är följsam, positiv och lätt att ha med sig i alla möjliga sammanhang. Hon är endast ställd på utställning någon enstaka gång när hon var ung och blev då bedömd som excellent.

Bingo bor med Pernilla och en flock beardispojkar i Lidhult, inte så långt från oss, och vi har träffat honom många gånger. Hans matte beskriver honom som en buse med mycket energi, men vi vet att han är en kelgris och en hund lätt att älska. Bingo är född i Tyskland, har HD A, ögonen är CEA-fria och han är internationell, svensk och dansk utställningschampion. Han har dessutom gjort ett godkänt vallanlagstest och har godkänt anlag i viltspår. Läs mer om Bingo på beardieboys hemsida.

Valparna heter: 

Gösta (Vallklanens that’s the spirit)

Ebba (Vallklanens You had me at hello)